A termék maga nagyon fontos része volt ennek az útnak, vagy egy kis tudatos szerénytelenséggel szólva “siker sztorinak”.

Egy jó terméket mindig könnyebb hatékonyan reklámozni és eladni, főleg, ha maga a brand is jól beágyazott és nagy társadalmi elfogadottságnak örvend. Ez önmagában azonban még kevés, és a termékelőnyök, valamint a brandban rejlő erő kihasználása nélkül nem éri el maximális termelékenységét. 

Lássuk csak, mit és hogyan csináltunk partnerünknél, a Multi-Cikória Kft.-nél, amivel megtöbbszöröztük webshop eladásukat kevesebb mint 12 hónap alatt! Először azonban ejtsünk néhány szót a konvezrióról. 

A konverzió az a pont, amikor egy marketing üzenet címzettje elvégez egy – a vállalkozás által kívánt – cselekvést. A Google szerint akkor beszélhetünk konverzióról, ha a felhasználó végrehajt valamilyen, a vállalkozás számára értékesként meghatározott műveletet.

A konverziós mutatóknak egy fontos fajtája a webshopra való átkattintás a hirdetési felületről, jelen esetben a Facebook reklámból. Minél olcsóbb egy-egy ilyen "klikk", a kampány annál hatékonyabbnak minősül.

Az egyszerűség kedvéért vegyünk most magát az átkattintást a teljesítmény elsődleges indikátorának, mivel a vásárlás már számos egyéb paraméter függvénye, úgymint maga a weboldal felépítése, gyorsasága, reszponzivitása, az árazás, a szállítási feltételek stb., amely nem közvetlenül köthető a Facebook hirdetéshez).

A Macikávé oldalának már több mint egy éve futtatunk fizetett hirdetéseket a Facebookon, egyre jobb eredménnyel. Mik voltak tehát azok a titkos összetevők, amelyek elvezettek minket a 2-5 Ft-os webshop átkattintási eredményekhez, és a webshop forgalom megtöbbszörözéséhez egy év alatt.

  1. Az általunk tervezett új csomagolás design megadta az alapot a kimagasló (a konkurenciát jóval meghaladó) kreatívok létrehozásához. A Facebook hirdetésekben ezek a tervek életszerűen, és a terméket a legkülönbözőbb kontextusokban is csábítóan jelenítik meg.

  2. A hirdetések hatékonyságának maximalizálása nem a hirdetésekkel kezdődött. A Facebookon aktívan (organikus posztokkal, kevert és színes content mix-szel, a termékelőnyök kihasználásával és a tematikában illesztésével valódi, aktív közösséget építettünk fel. Ennek eredményeként egy év alatt 10-szeresére növeltük az oldal követőtáborát, amely jelenleg már a 10.000 főt is meghaladja.

  3. Az algoritmus folyamatos pörgetésével láthatóvá tettük az oldalt a „Meta robot” számára, így a fizetett hirdetések is egyre olcsóbban jutottak el a tűpontosan targetált célközönséghez.

  4. A hatékony (olcsó és jó forgalmat hozó) hirdetéseket folyamatosan futtatva elértük a néhány forintos weboldal kattintási eredményeket.

  5. A minőségi tartalom marketinggel elégedett ügyfelet szereztünk, aki mára egy teljesen megújult online és offline marketinggel növekszik ügynökségünk folyamatos támogatása mellett.

Ha úgy gondolod, Te is szívesen kipróbálnád ezt az utat, keress meg minket bizalommal.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.