Egy nemzetközi designsikerünk margójára

Supple 1A 2021-es év sok izgalmat tartogatott ügynökségünk számára. A Supple projekt egyike azoknak a grandiózus projekteknek, melyek a legnagyobb érdeklődésre tartottak számot az idei évben. Ezzel a formatervvel nyertük el ugyanis nemrégiben -egyedüli magyar díjazottként- a rangos European Product Design Award GOLD medálját, ezáltal olyan nagymúltú világmárkákkal kerültünk egy design kategóriába, mint a Porsche vagy a Maserati. 

A Supple innovációról a közeljövőben vélhetőleg sokat fogtok még hallani, mivel már most, a piacra vezetés első szakaszában is rendkívül nagy érdeklődés övezi a forradalmi terméket, mely alapjaiban formálhatja át a modern táplálékkiegészítők világát. De mi is az a Supple, és pontosan hogyan kapcsolódunk mi a projekthez? Az alábbi blogposztunkból kiderül.

A vitaminfogyasztás forradalma

A Supple egy high-tech konyhai találmány, mely információkat gyűjt a felhasználók egészségével kapcsolatos adatairól, majd ezek alapján egy személyre szabott multivitamin receptúrát készít el és küld meg a felhasználó otthonában található okos mixernek. A kitchen art stílusban készült smart eszköz ezután ízletes koktél formájában szervírozza a pontosan kimért, és az személyes szükséglet-profilra kalibrált vitaminitalt az egészségtudatos felhasználók számára.

A szisztéma mesterséges intelligencia segítségével működik és könnyen tanul, alkalmazkodik a táplálkozásban bekövetkezett változásokhoz, és még figyelmezteti is a felhasználóját, hogy ne felejtse el elfogyasztani a napi, egyénre szabott vitaminkoktélját.

A kimért dózist kapszulákban adagolja a gép, és hígítható ital formájában prezentálja a fogyasztó számára. Az AI által gyűjtött, kezelt és feldogozott adatok könnyedén megoszthatók az orvossal, a dietetikussal vagy akár a személyi edzővel is. A termék formatervezését teljes egészében a Barna Design csinálta, lássuk hogyan!

Így öntöttük fizikai formába a Supple-t

Megtisztelő kihívás volt számunkra, hogy a forradalmi projekt fizikai megvalósulásnak egyik legkomplexebb feladatát, a formatervezést a mi gondjainkra bízták az alkotók. 

Kiemelt célunk volt, hogy a termék innovatív jellege a design egészében mélyen tükröződjön, az anyaghasználattól kezdve, a logón át egészen a szerkezet kialakításáig, valamint a kiegészítő termékek formatervezéséig.

A projektet alapos kutatómunka előzte meg, mivel itt rendkívül összetett szempontrendszernek kellett megfelelünk. Egyrészt az emberi egészséggel kapcsolatos termékekre jellemző kiemelt figyelemmel alakítottuk ki a termék-ergonómiát, másrészt a célpiac elvárásaink megfelelve egy igazán egyedi, futurisztikus megjelenést álmodtunk és alkottunk meg az okos mixernek. Emellett olyan különleges szempontoknak is meg kellett felelünk, mint az antropometria, és a felhasználóbarát kialakítás.

A hagyományos konyhai eszközök világából kilépve, egy ultramodern művészeti alkotást képzeltünk el a koncepcióhoz, mely a puszta funkciókon kívül önmagában is a lakás ékköve lehet, és melyet tulajdonosa büszkén mutat meg ismerőseinek, már csak a különlegesen szép megjelenése miatt is.

 A végletekig vitt minimalista design-nal egyfajta státuszszimbólumot alkottunk, annak ellenére, hogy az eszközt elérhető áron kínálják, egyelőre előrendeléses formában, majd 2022-től a lakossági fogyasztók számára is nagyszériás gyártással.

Az alkotómunka során olyan hívószavak mentén dolgoztunk, mint az egyszerűség, az elegancia, a stílus és az exkluzivitás. 

Ennek megfelelően a Supple külső borítása egyetlen rozsdamentes eloxált alumínium lemezből készült el. A különböző paneleket magasfényű polimer alkotja, mely jól illeszkedik a magastechnológia és a jövőbemutatás asszociációs terébe.

render

EPDA díj, mint magyar siker

Az első igazán komoly pozitív visszajelzést a munkánkkal kapcsolatban idén kaptuk meg, amikor az European Product Design Award szakemberei aranyérmet ítéltek meg számunkra a Supple formaterveit méltatva, ezzel az egyedüli magyar tervezőügynökség lettünk, aki érmet nyert az átadón.

A díj a magyar médiában és a hazai szakmai körökben is észrevehető pozitív visszahangot váltott ki, így például a Life TV reggeli élő adásában is mesélhettünk a projekt részleteiről az alapítóval, dr. Polereczki Zsolttal közösen.  (Alább tekinthetitek meg a videót).

A hazai innováció útja ezzel pedig még nem ért véget, sőt, épphogy csak elkezdődött. Ügynökségünk jelenleg a termék piacra vezetésében és marketing munkálataiban segíti a Supple csapatát. Legutóbb például egy értékesítési oldalt adtunk át a projekthez, melyen a hazai előrendeléseket bonyolítják. supplecares.com

Mi az az EPDA?

Az European Product Design Award™ azért jött létre, hogy olyan tehetséges terméktervezőket támogasson, akik formatervezési munkájukkal az emberek mindennapi életét könnyítik meg. A szervezet saját bevallása szerint elsősorban a képzelőerőt és a stratégiai gondolkodás keresi a díjazott projektek mögött. A EPDA díj alapítói kiemelt céljuknak tekintik, hogy az elszánt és agilis designer-ek nemzetközi szinten is nagyobb ismeretségre és elismertségre tehessenek szert a kezdeményezés segítségével.

Az interjú itt megtekinthető

Forrás: lifetv.hu

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.